03-6180001

רח' לנדא 4, בני ברק

שאלות ותשובות

Slider

הוראות סגירה לדפוס

ראשית יש לוודא את גודל המסמך, רצוי לציין זאת בשם הקובץ.
גלישות צלבים וסימני קיפול:
• בסגירה לדפוס חשוב להקפיד על גלישה מקובלת של מינימום 2 מ"מ, הגלישה המקובל הינה 5 מ"מ.
• יש לסמן את צלבי חיתוך (ממוחשבים)
• במידה ובמסמך יש קיפולים (ביגים), יש לסמן סימני קיפול עם כניסה של 2 מ"מ לתוך המסמך

איכות הקובץ:

• יש לסגור את הקובץ ל- PDF דרך אקרובט, באיכות press PDF
• רזולוצית הקובץ והתמונות המופיעות בו חייבות להיות 300 DPI.
• בקבצי ענק מומלץ להקטין את הקובץ עד יחד של 1:10, יש לשמור על רזולוציה של 300 DPI
• וודאו שצבעי הקובץ הם בפורמט CMYK
• יש להימנע תמיד מהצמדת טקסטים לשוליים, עקב סטיות דפוס.

מהו קו סכין ואיך מסמנים אותו לדפוס?

חיתוך החומר המודפס לצורה מיוחדת בעזרת סכין. כל עבודה דורשת הכנת סכין מותאמת אישית היוצרת את קו המתאר הגראפי הנדרש, את הסכין ממקמים על בסיס עץ לביצוע העבודה.

• יש אפשרות גם להפוך אובייקט שישמש כמו ה guides משתמשים בזה בעיקר עבור סימון חיתוך לבתי דפוס . וזאת נעשה כך: נבחר באובייקט שאותו נרצה להפוך ל guide כשהוא מסומן נלחץ עלview >>> guides >>> make guide או ctrl + 5 ואז נראה שהאובייקט מאבד את המילוי שלו אם יש והקו שתוחם אותו הופך לדק וירוק, הוא עדיין ניתן להזזה, נצטרך לנעול אותו כדי שלא יתבלגן לנו עם סידור שאר האובייקטים ע“י view >>> guides >>> lock guides או ctrl + alt +; . אחרי שה guide נעול נוכל לשמור את העבודה ולשלוח לבית הדפוס כקובץ ai פתוח.
• מה קורה כשאנחנו נאלצים לשלוח רק קובץ pdf אך בכל זאת רוצים שייראו את סימני החיתוך שעשינו עם האובייקט, הרי הבעיה היא שבעת הדפסה לא רואים את ה guides .
• בוחרים את האובייקט שנרצה שישמש לנו ל guide נבטל את ה FILL שלו נפתח בספר הצבעים פנטון בצבע דומה לגייד שנרצה ב swatches נבחר את הצבע ונעשה add to swatch , צבע הguideמתווסף לי לרשימת ה swatches כך שיהיה לי לשימושים הבאים.
• ועכשיו כשנשמור את קובץ ה pdf להדפסה הפנטון יופיע לי ברשימת הפרדת הצבעים כצבע הדפסה נוסף ל cmyk וכל שנותר לעשות זה לסמן עם חץ לבית הדפוס שזה הגייד שלי לחיתוך, אם מדובר בדיסק או ספר וכו‘

מתי משתמשים בצבע חמישי, ואיך?

מניפת פנטון

במאמר זה נבצע סקירה על עולם חברת פנטון, נדבר על יעילות בשימוש בצבעי פנטון בהדפסה, נביא לכם נתונים טכניים איך להשתמש בצבעים של פנטון ועוד, נעשיר אתכם בסרטונים על תוכנות הגרפיקה, כיום בעת מיתוג גרפי מעצבים גרפיים וגרפיקאים מחויבים להשתמש בצבעי פנטון,מה זה פנטון בכלל ולמה חשוב לדעת מה זה אחוזי צבע? כיום בעת תהליך בניית עיצוב גרפי או מיתוג לעסק מחובותינו לדאוג שבכל אפיקי ההדפסה יהיה מוצג אותו הצבע, לא תמיד מדפיסים את המוצר באותו המקום, במידה ומדובר על מספר עיצובים ללקוח לא תמיד בית הדפוס יכול להדפיס את הכל, לעתים בית דפוס יהיה מומחה להדפסת אריזות, ובית דפוס אחר יהיה מומחה להדפסת גרפיקה צורנית. על כן עלינו להשתמש בצבעי פנטון. במאמר תוכלו לראות שיעור יוטיוב בעברית המסביר איך לעבוד על כל תוכנות הגרפיקה עם שילוב של חברת PANTONE.

מה זה פנטון?

צבע פנטון הוא צבע שנבחר על פי קטלוג צבעים לשימוש בתחום עיצוב גרפי, לדוגמה אם ניקח פנטון שמספרו 362 הוא יהיה בבית הדפוס בתוך קופסה, צבע הפנטון יהיה ירוק, ובבית דפוס אחר תהייה אותה הקופסה עם אותו גוון בדיוק, במידה והלקוח שלנו ירצה לבצע שני סוגי הדפסות במקומות שונים יובטח ללקוח שהלוגו שלו יהיה באותו הגוון, אם ניקח עוד דוגמה מעשית מחיי היום יום שלנו, לדוגמה קרטון חלב שכולם מודפסים עם צבעי חברת הפנטון, מהדורת הדפסה עם צבע פנטון יודפס באותו גוון על כל קרטוני החלב, במידה ואתם הולכים לסופר ורואים גוון דהוי של קרטון חלב אוטומטית תחשבו שקרטון חלב זה הוא לא טוב כי הוא לא דומה לכל הצבעים האחרים. במידה ואנו נבצע הדפסה לא עם חברת פנטון על מותגים לא נוכל לקבל אף פעם את אותו הגוון בכל בתי הדפוס ועל כך נסביר בפסקה הבאה.

צבע CMYK פרוצס, מול פנטון

צבעי הדפסה מצבעי CMYK פרוצס לרוב נבנים על פי הרכב של הדפס, אם בית הדפוס אמור להרכיב את צבע הכחול פלוס צבע הצהוב הוא יורכב ויגיע לצבע ירוק, מכונת ההדפסה קובעת את אחוזי הכחול או אחוזי הירוק כדי להגיע לגוון שעיצבתם בעיצוב הגרפי שבניתם, מכונות הדפוס אף פעם לא מכוילות מכוונות בצורה של מאה אחוז ותמיד תהייה סטייה של הצבע שיתקבל מול מה שאתם הגשתם להדפסה, לרוב הסטיות יהיו בין3 עד 5 אחוז, עם צבע לוגו יהיה מורכב מצבע פרוצס, בית הדפוס לא יוכל להבטיח ללקוח את הגוון שהיה אמור להתקבל מול דוגמת ההדפסה,בעת שימוש בצבעי פנטון אין שום אחוז סטייה, הירוק או החום שאתם בחרתם כמספר סידורי אמור להתקבל בדיוק מול מה שהגשתם בתור קובץ פדפ.

הדפסה על פנטון

בעת בחירת צבע הפנטון אנחנו מוגנים באותו קו אחיד של הדפסה, האם נשתמש בצבעי פנטון רק למיתוג גרפי כגון לוגואים או קו צבע אחיד?התשובה היא לא, במידה ואנו בונים גרפיקה שמורכבת בצבע אחד לדוגמה גרפיקה שכולה כחולה אך יש בה גם גוונים של כחול ולא הכל הוא אותו הגוון זה מקום להשתמש בצבע אחד פנטון כדי להוזיל את עלויות ההדפסה, התמחור של גרפיקה לרוב בביתי דפוס הוא בכמה צבע הם צריכים להשתמש כדי להוציא לכם את הגרפיקה, לדוגמה אם יש לנו תמונה שמכסה את כל הרקע גודל דף A4 ומעליה טקסט בהחלט לא נוכל להשתמש בצבע פנטון אלה נצטרך להשתמש בצבעי פרוצס, לכן התמחור יהיה בהתאם כי הרבה צבע יתבזבז על העיצוב הגרפי שבניתם בתוכנת הפוטושופ או אילוסטרייטור, לכן ההבדלים בין בחירה של הצבעים הרגילים צבעי פרוצס מול בחירת צבעי פנטון תלויה בהרבה גורמים ולאו דווקא תלויה במה שהלקוחות שלכם רוצים, מכונות הדפוס בישראל יכולות להדפיס גרפיקה מעוצבת שיש בה עד 7 צבעי פנטונים, כולמר בגרפיקה אחת יש 7 גוונים בצבעים שונים, כמובן שאם אתם בונים גרפיקה עם צבע פנטון אחד תוכלו לבצע אן ספור גוונים באותו העיצוב הגרפי, לדוגמה הלוגו יהיה כחול והצבעים הפנימיים יהיו בגוונים שונים.

קניית מניפת פנטון או קנייה של יד שניה מה כדאי

על ידי חיפוש פשוט בגוגל תוכלו למצוא אין ספור מקומות שמוכרים מניפות פנטון, אם אתם לא משתמשים בזה באופן קבוע תוכלו לרכוש מניפת פנטון יד שנייה, עלות מניפת פנטון חדשה יכולה להגיע לכמה אלפים טובים, תוכלו בקבוצה שלנו בפייסבוק הכי גדולה ברשת להציע לקנות פנטון יד שנייה תוכלו במהירות לקבל הצעות מחיר מספקים או ממעצבים גרפיים, הקבוצה מונה נכון ליום זה מעל 16,000 חברים, כמובן שתוכלו להתייעץ עם מעצבים גרפיים על כל נושא ולאו דווקא בנושא זה. יש אין ספור מהדורות הדפסה של חברת פנטון ולא צריך את המהדורה הכי חדשה. https://www.facebook.com/groups/SGRAPHICDESIGNONLINE/

שימוש פנטון בתוכנת פוטושופ

שימוש בצבעי פנטון בתוכנת פוטושופ לרוב זה לא פופולרי אבל אם במידה ואתם מתבקשים לבצע את זה עליכם להפוך את הקובץ שלכם למצב של צבע אחד ולאחר מכן ולהשליך את צבעי הפנטון שאתם רוצים, לרוב שימוש בצבעי פנטון בפוטושופ לבחירת צבע פנטון יהיה על תמונה,תצטרכו להפוך את התמונה לצבעי שחור לבן ולאחר מכן להפוך את זה למצב של צבע אחד שיושלך על כל הגוונים של התמונה. צבעי פנטון לרוב שימושים בתוכנות גרפיות וקטוריות על כך נרחיב לכם בפסקאות הבאות. אם אתם צריכים לבצע צבע אחד על טקסטים או אלמנטים גרפיים עדיף לבנות את זה בתוכנת האילוסטרייטור ולא בפוטושופ, בפוטושופ תשתמשו אך ורק אם אתם רוצים להפוך תמונות. איכות ההדפסה של האלמנטים הגרפיים בתוכנות וקטוריות יהיו הרבה יותר טובות מהפוטושופ. תהליך העבודה בפוטושופ Image – Mode – Duoton ושם יש לכם את האפשרות להפוך את התמונה או את כל הגרפיקה לצבע אחד. פיזור הצבע מתבצע בחלון שיפתח לכם בהתאם לבחירתכם האישית. בקובץ הסגור שיתקבל יוגדר הצבע של הגרפיקה כצבע אחד. במידה ואתם מייבאים את קובץ הפוטושופ לתוכנות אחרות, מספר צבע הפנטון יופיע לכם אוטומטית בחלון הצבעים של התוכנה שאליה אתם מייבאים.

שימוש פנטון בתוכנת אילוסטרייטור

בתוכנת אילוסטרייטור השימושים הרבה יותר גבוהים מאשר תוכנות גרפיות אחרות היות ותוכנה זאת היא המרכזית בעולם שבנוי על ידי גרפיקה ממוחשבת, השימוש בצבעי פנטון יהיו לקביעת קו סכין לחיתוך הגרפיקה או צביעה של לוגואים או גרפיקה מעוצבת, WINDOWS – SWATCHESבחלון זה יש לכם עוד אפשרויות להוציא צבעי פנטון בקטגוריה של COLOR – BOOK אפשרות זאת נמצאת בחלון שהוצאתם קודם בצד ימין העליון בחלון דוגמיות הצבעים, לאחר שתפתחו את כל האפשרויות תוכלו לראות אין ספור צבעים של חברת פנטון שקבועים שם באופן של ברירת מחדל בתוכנה. תוכלו לבצע את צביעת הפנטון על תיבות טקסטים או שימוש במעברי צבע על ידי גרדיאנט, צבעי פנטון לדפוס מוטמעים בתוכנה ויש שימוש רב בצבעי פנטון אילוסטרייטור בגלל אפשרויות העיצוב שהם הרבה יותר גבוהות מתוכנות אחרות.

שימוש פנטון בתוכנת אינדיזיין

בתוכנת אינדיזיין השימוש בצבעי פנטון יהיה על ידי כניסה לחלון WINDOWS – SWATCHES ושם יש לכם את האפשרות של הוספה ADD ושם תוכלו לקבוע את צבע הפנטון שתרצו, אינדיזיין היא תוכנה שפחות מעצבים בה גרפיקה ואת רוב העיצובים בתוכנה אתם תביאו מתוכנות גרפיות אחרות, לדוגמה אם אתם בונים גרפיקה באילוסטרייטור ורוצים לשתול אותה באינדיזיין על ידי פקודת יבוא שנקראת PLACE תוכלו להכניס את הגרפיקה, לאחר שתכניסו את העיצוב אוטומטית מספר הפנטון ודוגמת הצבע תופיע לכם בחלון הצבעים בתוכנה.

הטמעת קבצי עבודה בין תוכנה לתוכנה ושילוב בחירת צבע פנטון

כמו שאמרנו קודם בגלל שתוכנות העיצוב גרפי נעשו כולם על ידי אותה חברת אדובי אז הסנכרון בין התוכנות הוא הרבה יותר קל, על ידי פקודתPLACE בכל תוכנה תוכלו להעביר קבצים ממקום למקום אם זה מתוכנת הפוטושופ לאילוסטרייטור או ההפך או הטמעת עיצובים מתוכנות הפוטושופ או אילוסטרייטור לתוכנת האינדיזיין, בגלל שצבעי חברת פנטון נמצאים בכל תוכנה הזיהוי של צבע הפנטון יהיה אוטומטי. בתי דפוס מקבלים קובץ סופי שהוא PDF ולא את קבצי המקור שאתם עיצבתם, קובץ סגור הוא קובץ שמכיל את כל הפרמטרים שאתם הכנסתם לקובץ העבודה, קובץ הסופי יכלול את כל התמונות והצבעים שאיתם אתם השתמשתם, בעת פתיחת קובץ הסגור מכונת ההדפסה תוכל לזהות את אחוזי הצבעים שאתם בחרתם ותפעל בהתאם, בעת שימוש בצבעי פנטון מומלץ ליידע את בית הדפוס בשימוש על פי צבעי קטלוג.

הורדת אחוזי פנטון לעומת שימוש בפקודת שקיפות

אחת הבעיות היא שמתחילים להשתמש בצבעי הפנטון ולבצע בהם אפקטים, מומלץ בעת שימוש בצבעי פנטון לראות אם אפשרי להדפיס אפקט מסוים בגוונים שונים, אחת הבעיות היא שימוש באפקטים של שקיפות שאלמנטים משתלבים באלמנטים אחרים, לא מומלץ להשתמש בחלוןTRANSPARENCY כי לא תמיד בית הדפוס יזהה את האחוזים שהגדרתם, אם אתם רוצים להוריד את אחוזי הצבע לדוגמה ל50 אחוז של הצבע כדי להשתמש בגוון יותר בהיר תצטרכו ללכת לחלון COLOR, בכל תוכנה חלון זה מופיע, בעת בחירת צבע הפנטון יופיע לכם סקלה שמאפשרת לכם להטעין את הערך שאתם רוצים.

הבאה לדפוס מתוכנות הגרפיות

הבאה לדפוס הוא נושא מאוד חשוב, אמנם הבאנו לכם כאן פרמטרים על קצה המזלג על עולם הדפוס, חשוב מאוד לדעת מהם צבעי פרוצס וכיצד לשלב אותם יחד עם קבצי הפנטון ועוד, במסגרת הלימודים בעיצוב גרפי או בתוכנות בלבד תלמדו כיצד לחשוב על בית הדפוס כגורם הסופי והקובע ביותר איך הגרפיקה שלכם תראה, עיצוב גרפי שרואים במחשב לא תמיד יצא אותו דבר ותמיד צריכים לשאוף לאחוזי סטייה נמוכים יותר כדי לא לפגוע בעיצוב הגרפי, הקובץ המודפס הוא הפנים של המעצבים הגרפיים, מעצבים גרפיים טובים יהיו אך ורק על פי מה שיצא בדפוס ולא על פי מה שרואים במחשב.

מה ההבדל בין הדפסה ברוטציה להדפסה בשטוח?

הדפסה ברוטציה
הדפסה בשטוח
לכמויות מעל 15.000
לכל כמות
כמות
זול מהשטוח
יקר מהרוטציה
מחיר העבודה
111
222
333
זול מהשטוח
יקר מהרוטציה
מחיר הנייר
מ 36 גר' – 130 גר' בגלילים
מ 90 גר' – 400 גר' בגיליונות
משקל הנייר
עד- 40.000 ריצות לשעה
עד - 10.000 ריצות לשעה
מהירות
פרוצס בלבד
פרוצס + נוספים/ מיוחדים
מספר צבעים
מוגבל בפורמט ובכמות עמודים
כל האופציות
פורמטים
אין אופציה להשבחות
כל ההשבחות אפשריות
השבחות
כמות גדולה/זול/מהיר
השבחה / נייר עבה/ איכות
התאמה

מה ההבדל בין דפוס אופסט לדיגיטלי ומתי מומלץ להשתמש בכל אחת מהן?

דפוס דיגיטאלי מיועד להדפסת כמויות קטנות של עלונים , חוברות ואף ספרים וזאת בהיבט המחיר ובמגבלת פורמט, כמות וזמן. בכמויות גדולות יותר גבול הכדאיות משתנה. מומלץ לבחון את העניין כלכלית מול אנשי מקצוע לפני קבלת החלטה בעניין.

מה ההבדל בין העתק שמש לאייריס?

העתק שמש מודפס על נייר רגיל בצבעי מדפסת רגילה, והוא נועד לאשר את ההדפסה, את הגודל, את התוכן ומהווה הגהה אחרונה לפני הדפסת המוצר. אייריס הוא דוגמת צבע שהכי קרובה לתוצאה המודפסת, וניתן להתרשם מהתוצאה הסופית בצבע. אייריס עוזר לדפס לכוון את הצבע במכונת הדפוס, בגוון הכי קרוב לאייריס. עדיין יש לזכור כי קיימות מגבלות דפוס, ותיתכן סטייה של 10% מהגוון.

איך מחשבים משקל חוברת?

משקל הנייר מייצג את משקלו על פני מרחב של מ"ר.
חישוב משקל נייר נעשה באופן הבא:
משקל נייר (לדוגמא: 90 גרם) * אורך נייר בס"מ (לדוגמא 90) /100 * רוחב נייר בס"מ (לדוגמא 64)/100 * כמות נייר נדרשת באלפי גיליונות(לדוגמא 32,000 נרשם 32 )
התוצאה מתקבלת באלפי ק"ג או לחילופין לחלק ל-1,000 בטון.
משקל X אורך X רוחב X כמות
דוגמת חישוב: 90 × 0.9 × 0.64 × 32 = 1,659 ק"ג שהם 1.66 טון

איך מחשבים משקל חוברת ?

משקל חוברת מחושב לפי אורך החוברת חלקי 100 * רוחב החוברת חלקי 100 * מס' דפים בחוברת * משקל הנייר.
לדוגמא: אם יש לנו חוברת בגודל 20*30 שמודפסת על נייר 115 גרם ויש בה 32 עמודים החישוב מתבצע כך:
אורך X רוחב X דפים X משקל
0.3 × 0.2 × 16 × 115 = 110.4 גרם משקל כל חוברת.
במידה ויש לנו חוברת שדפי הפנים על נייר מסוג אחד והעטיפה על נייר מסוג אחר מבצעים את ההכפלה לכל חלק בנפרד ומחברים את התוצאה
לדוגמא: חוברת בגודל 20*30 שמודפסת על נייר 115 גרם פנים 32 עמודים ועטיפה 4 עמודים על נייר 170 גרם החישוב מתבצע כך:
( אורך X רוחב X דפים X משקל ) + (אורך X רוחב X דפים X משקל)
(0.3 × 0.2 × 6 × 115) + (0.3 × 0.2 × 2 × 170) = 130.8 גרם משקל כל חובר

מהו שטנץ ומתי משתמשים בו?

שטנץ זהו חיתוך צורני. כאשר רוצים לקבל מוצר שאין לו חיתוך ישר של 90 מעלות או עיגול בתוך המוצר (תלי- דלת לדוגמא) או מדבקות שמתקלפות. או יצירת קוים מחורצים לצורך תלישה קלה כגון קופונים.

מהו עיטוף?

עיטוף הינו תהליך שמתבצע ע"י מכונה שעוטפת בניילון חוברת או בתוספת מוצרים נלווים.
ניתן לעטוף חוברות בניילון שעליו יש כיתוב מתאים למשלוח בדואר כולל הפקת מדבקות שמיות מקובץ.

על העיטוף ניתן להזמין ולהדפיס לוגו חברה וכיתוב לפי בחירה.
ניתן לעטוף חוברת בניילון בעוביים שונים ובסוגי צבע לפי בחירה.
בדפוס כל גרף אנו מעניקים שירות עיטוף ודיוור המקלים מאוד על התהליך.

האם ניתן להדפיס על פלסטיק או על ניילון ?

ככלל ניתן להדפיס כמעט על כל חומר כגון : פלסטיק, עץ ,ניילון וכן הלאה.
הדפסה על נייר מתבצעת באמצעות צבעי דפוס רגילים, הדפסות על חומרים כמו פלסטיק מחייבות הדפסה במכונות מיוחדות בעלי יחידות ייבוש UV ובצבעים מותאמים לייבוש UV.

מהו לוח הדפסה/פלטה ?

לוח הדפסה הינו פלטת אלומיניום שעליה מוקרן אימג' ההדפסה הרצוי.
כל פלטה מייצגת צבע אחד ועליה נדבק הצבע הנבחר בצורה סלקטיבית והוא מועבר לנייר באמצעות הבלנקט אל הנייר ( יריעת גומי ספוגית וגמישה)
במכונת הדפוס ימוקמו הלוחות שיעבירו את הצבעים אל הנייר כל אחד בצורה ובכמות הרצויה.

שילוב של כל הצבעים יחבר בין הצבעים לכדי התמונה הרצויה.

אלו סוגי נייר זמינים ללקוח?

ככלל הנייר מגיע בגיליונות לעבודות דפוס שטוח ונייר בגלילים לעבודות רוטציה או לעבודות של הדפסת עיתונים.

קיימים סוגי נייר רבים והעיקריים בניהם הוא נייר העיתון במשקל 45 גר' הנחשב לנייר פשוט, קל וזול.

בקטגוריה השנייה נמצא את ניירות הכרומו וניירות נטול עץ בעלי מראה יוקרתי ומהודר המיועדים לחוברות קטלוגים ומוצרים מסחריים במשקלים של 350-50 גר' ממגוון רב של סוגים ומשקלים.
בקטגוריה השלישית נמצא את נייר הקרטון במגוון ציפויים ובעל עובי ועמידות גדולה ומיועד לאריזות מזון , תרופות וכיו"ב.

מתי כדאי להדפיס בדפוס דיגיטאלי ?

דפוס דיגיטאלי מיועד להדפסת כמויות קטנות של עלונים , חוברות ואף ספרים וזאת בהיבט המחיר ובמגבלת פורמט, כמות וזמן. בכמויות גדולות יותר גבול הכדאיות משתנה. מומלץ לבחון את העניין כלכלית מול אנשי מקצוע לפני קבלת החלטה.

מה אתם צריכים לדעת לפני סגירה לדפוס?

בהכנת הקובץ הגרפי:

גודל דף העבודה= נטו. הדף אותו קבענו בתוכנה (A4 למשל)

גודל דף ההדפסה= ברוטו, העבודה בגרפית כולל שטח לבן לצלבים לחיתוך.(A4 extra למשל)

גרייפר= תופסן הנייר במכונת הדפוס. (עד 2 ס"מ חובה להשאיר רווח).מיקומו יכול להיות בשטח הצר או הרחב של הנייר, ולעיתים בשניהם.

סימני חיתוך= crop marks מסומן מחוץ לשטח העבודה בפועל. עובי קו מינימלי, צבעו- registration או שילוב של כל הצבעים. ידניים= בחלקים פנמיים של הדף (חשוב במרחק זה מזה)

סמני חיתוך ממוחשבים= לרוב כך מגדירים סימני חיתוך. מוגדר באפשרויות ההדפסה (עם סימני התאמה אפשריים).

Registration= צבע מיוחד המיועד רק לצלבי חיתוך.

סימני התאמה= נועדו לבדוק תיאום בין הלוחות ולבדיקת תזוזה אפשרית.

גלישות bleed= אזור הדפסה מוגדל העובר את קו החיתוך הסופי, בכדי למנוע "נימה" לבנה בחיתוך.
שטח צבע הגולש מעבר לדף העבודה. מוגדר גם בתוכנה עצמה, וגם במאפייני ההדפסה. בד"כ נדרש 5 מ"מ גלישה.

Overprint= פקודת "אל תחורר את העצם התחתון" (שהיא ברירת המחדל של התוכנה). מיועד במקור להשארת מקום לצבעים בהירים בתוך שטח כהה (שחור למשל). במקרה בו ניתן לוותר על ה"חירור"(שחור על צהוב למשל) אפשר לבחור באופציה זו. (חוסך לוחות הדפסה לפעמים).

השמנות trapping= אפשרות למנוע נימות לבנות בין צורות (התאמות בעייתיות בין לוחות בדפוס) נעשה באופן אוטומטי (השמנת צורה אחת מעט). נחוץ במיוחד בשקיות ניילון.

הדפסה דו צידית- "הופך על עצמו" = הדפסה בה שני צידי גרפיקה מיועדים מונחים על אותו לוח.
(שימוש באותו לוח, בהפיכה לאחר הדפסה על צד א.) 3 אפשרויות- ראש לראש, רגל לרגל, צד לצד.

רזולוציה= איכות העבודה, מכשיר אופטי המפריד בין שתי נקודות סמוכות זו לזו.

DPI רזולוציית עבודה = מס' נק' לאינטש, מדידת איכות העבודה, (מסך=72 , דפוס=300)

חישוב הרזולוציה= רזולוציית הסריקה נקבעת לפי רזולוציית ההדפסה LPI קווים לאינטש- וזו נקבעת לפי איכות הנייר וכושר ספיגתו. LPI כפול 2 =DPI.(עיתון=85,נטול עץ= 120/100,כרומו=130/170)

רזולוציית מסך מול רזולוציית הדפסה= מסך= רק 72 dpi בעוד הדפסה חייבת להיות עד 2400 dpi...

מהם שיטות הצבעים השונות?

RGB = צבעים המיועדים לעיצובי מסך בלבד הבנויים על אור (כחול אדום וירוק). שילובם יוצר לבן, כיבוי= שחור...


CMYK פרוצס (לפרינט) = 4 צבעי הדפסה, כחול אדום צהוב ושחור. בקובץ להדפסה חשוב לוודא שהשיטה שנבחרה היא CMYK.
(לבן=הנייר, שחור=שילוב כולם או רק השחור...) מיועד להדפסה המורכבת מ 4 פלטות (לוחות)

צבע ספוט = צבע הדפסה מיוחד המוכן מראש כיחידה נפרדת (לא קשור לפרוצס).נועד לצבע מתכתי, זרחני, לוגו הדורש גוון ספציפי, או עבודה בשני צבעים בלבד (חוסך כסף).

קטלוג פנטון = ממנו ניתן לבחור גוון מדוייק עפ"י מספר קטלוגי ושיופיע כך בדיוק בהדפסה הסופית.
(האפשרויות הקטלוגיות: על נייר מט, כרומו, לצבעי פרוצס ולספוט).

מסתבך עם תכנון הדפוס?
פשוט תתייעץ!

Invalid Input

זהו שדה חובה !

זהו שדה חובה או המייל לא תקין !

זהו שדה חובה או הטלפון לא תקין !

הלקוחות המעריצים שלנו